Grovfôranalyse for drøvtyggere
Forklaringene til måleresultatene er laget av
Grovfôrsenteret på Hellerud, tlf. 64 83 20 53.
Tørrstoff
2001 |
2000 |
1999 |
1998 |
1997 |
1996 |
1995 |
85,6% |
85,7 % |
88,6 % |
86,3 % |
87,1 % |
91,7 % |
85,6 % |
Tørrstoffprosenten forteller hvor mye av fôret
som består av tørt materiale. Resten er selvsagt vann.
Det er i det tørre
materialet næringsstoffene sitter. Lav tørrstoffprosent sier at det er
forholdsvis lite
energi og protein pr. kg fôr. Fuktig fôr kan likevel ha
svært høg energikonsentrasjon i tørrstoffet og
gi grunnlag for høg
produksjon. Vanlig tørrstoffinnhold i direkte høsta surfôr er ca. 16-24%.
I
fortørka materiale kan innholdet variere mellom 25 og 60%. Dersom materialet
har en
tørrstoffprosent mellom 60 og 80% kan det være fare for mugning.
Dette fordi så tørt for har
vanskelig for å pakkes i silokummen/rundballen. Når luft kommer til vil fôret mugne.
Lagringstørt høy skal ha et
tørrstoffinnhold på over 82%
Protein (NIRS) % av tørrstoff
2001 |
2000 |
1999 |
1998 |
1997 |
1996 |
1995 |
15,2% |
14,1 % |
12,8 % |
13,7 % |
19,6 % |
15,3 % |
13,9 % |
Proteininnholdet kan variere en hel del.
Faktorer som påvirker innholdet er gjødslingsmengde,
høstetidspunkt,
plantesammensetning, klima og utvasking av næringsstoffer i jorda.
Regn i
slått grasmateriale kan gi utvasking av protein.
Trevler (NIRS) % av tørrstoff
2001 |
2000 |
1999 |
1998 |
1997 |
1996 |
1995 |
30,5% |
30,5 % |
30,3 % |
33,8 % |
27,3 % |
30,2 % |
29,1 % |
Trevler. Høstetidspunktet er den viktigste
faktoren for mengde av trevler i fôret.
Seint høsta fôr har høgt innhold,
mens tidlig høsta har lågt. Plantesammensetning og værforhold i
vekstperioden er også faktorer som påvirker innholdet. Kaldt og fuktig vær
tidlig i vekstperioden
gir lite blad og forholdsvis mye stengler. Av dette
følger høgt trevleinnhold.
Celleveggstoffer (NDF) % av tørrstoff
2001 |
2000 |
1999 |
1998 |
1997 |
1996 |
1995 |
56,7% |
54,9 % |
---------- |
---------- |
---------- |
---------- |
---------- |
Energiverdi (NIRS) pr kg tørrstoff
2001 |
2000 |
1999 |
1998 |
1997 |
1996 |
1995 |
0,78 FEm |
0,84 FEm |
0,78 FEm |
0,77 FEm |
0,85 FEm |
0,79 FEm |
0,81 Fem |
Energiverdi (NIRS) pr kg fôr
2001 |
2000 |
1999 |
1998 |
1997 |
1996 |
1995 |
0,67 FEm |
0,72 FEm |
0,69 FEm |
0,66 FEm |
0,74 FEm |
0,72 FEm |
0,69 Fem |
Energiverdien sier hvor mange fôrenheter fôret
inneholder pr. kg tørrstoff og pr. kg fôr.
1 FôrEnhet melk
tilsvarer energiinnholdet i 1 kg bygg, beregnet til mjølkeproduksjon. Kua
utnytter
energien i fôret bedre til mjølkeproduksjon enn til feiting, derfor
det nye systemet.
Energiverdien er det viktigste kvalitetskriteriet for
grovfôret, og helt avgjørende for om en kan
forvente høg eller moderat
produksjon på dyra.
Proteinverdi pr kg tørrstoff
2001 |
2000 |
1999 |
1998 |
1997 |
1996 |
1995 |
73 g AAT
16 g PBV |
74 g AAT
3 g PBV |
73g AAT
-11g PBV |
72g AAT
-1g PBV |
74g AAT
65g PBV |
73g AAT
17g PBV |
73g AAT
1g PBV |
Proteinverdi pr kg fôr
2001 |
2000 |
1999 |
1998 |
1997 |
1996 |
1995 |
62 g AAT
14 g PBV |
63 g AAT
3 g PBV |
65g AAT
–10g PBV |
62g AAT
-1g PBV |
64g AAT
57g PBV |
67g AAT
16g PBV |
62g AAT
1g PBV |
Proteinverdi pr FEm
2001 |
2000 |
1999 |
1998 |
1997 |
1996 |
1995 |
94 g AAT
21 g PBV |
88 g AAT
4 g PBV |
94g AAT
-14g PBV |
94g AAT
-1g PBV |
87g AAT
76g PBV |
92g AAT
22g PBV |
90g AAT
1g PBV |
Proteinverdi. I det nye systemet benevnes
proteininnholdet i fôret med AAT og PBV.
Disse emnene er vanskelige, men
nedenfor er det gjort et forsøk på å forklare systemene.
AAT: Aminosyrer Absorbert i Tarmen
er det egentlige målet for hvor mye protein som stilles til
disposisjon for
dyreorganismen. Mesteparten av fôrproteinet blir brutt ned og omdannet til
mikrober i vomma. En stor del av mikrobene består av aminosyrer. Mesteparten
av dette blir
absorbert i tarmen når de døde mikrobene kommer dit. Noe fôrprotein kommer seg gjennom
vomma uten å bli nedbrutt (by-pas-protein).
Mye av dette blir omdannet til aminosyrer og absorbert
fra tarmen. AAT er
summen av aminosyrer fra mikrober og ikke nedbrutt forprotein absorbert i
tarmen.
PBV: ProteinBalansen i Vomma. PBV
er enkelt forklart differansen mellom mengden nedbrutt
fôrprotein og oppbygd
mikrobeprotein. Tidlig høsta grovfôr har høgt innhold av nedbrytbart
protein,
dette gjør at PBV blir positiv. Seint høsta for inneholder mindre
nedbrytbart protein,
derfor blir PBV negativ. Negativ PBV betyr at det kan
bli mangel på nitrogen i vomma til
mokrobenes egen syntese. I totalrasjonen
(grovfôr og kraftfôr samlet) ønsker vi å få en PBV
nærmest mulig 0.
Fôrmengde pr. FEm
2001 |
2000 |
1999 |
1998 |
1997 |
1996 |
1995 |
1,5 kg |
1,4 kg |
1,4 kg |
1,5 kg |
1,4 kg |
1,4 kg |
1,4 kg |
Fôrmengde pr fôrenhet angir hvor mange
fôrenheter en gir dyra ved en bestemt tildeling.
Har fôret 5 kg pr. fôrenhet
og en tildeler 40 kg surfôr daglig får dyret 8 fôrenheter via surfôret.
Kommentarer til resultatet
2001 |
2000 |
1999 |
1998 |
1997 |
1996 |
1995 |
Middels
forenhets-konsentrajon |
Høg forenhets-konsentrasjon |
Middels
forenhets-konsentrajon |
Middels
forenhets-konsentrajon |
Høg forenhets-konsentrasjon |
Middels
forenhets-konsentrajon |
Høg forenhets-konsentrasjon |
Høg PBV |
Middels PBV |
Middels PBV |
Middels PBV |
Svært høg PBV |
Høg PBV |
Middels PBV |
|